Dražen Vuković - O meni - Fizio Balans - Fizikalna terapija
parallax background

O meni


Dražen Vuković

bacc. fizioterapije

Certificirani Schroth terapeut


"Fizio Balans je nastao kao ideja, kroz praksu, tijekom koje nisam samo suhoparno ulagao znanje u metode liječenja simptoma, već i u proučavanje dubljih uzroka nastanka oštećenja. Upravo po tome želim biti drugačiji u radu i pristupu svojim klijentima - čovjeka promatram kao cjelinu satkanu od niza komponenata zdravlja koji se ne odnose samo na fizičko tijelo već i na psihički, emocionalni, duševni te intelektualni aspekt kao bitan faktor u nastanku samog oboljenja i očuvanja zdravlja. "

ZAVRŠENI TEČAJEVI

 • ožujak, 2020. Myofascialna relaksacija

  Webinar
 • listopad, 2019. NKT NeuroKinetic Therapy

  Zagreb
 • ožujak-travanj, 2017.Katharina Schroth

  Bad Sobernheim, Njemačka
 • travanj, 2014. Cyriax modul 2

  Zagreb
 • prosinac, 2013. Cyriax modul 1

  Zagreb
 • rujan, 2012.Mulligan modul 2

  Zagreb
 • svibanj, 2012..Mulligan modul 1

  Zagreb

KAKO JE SVE POČELO


Poslije završene osnovne škole, upisuje srednju Medicinsku i Kemijsku školu u Šibeniku, gdje stječe zvanje fizioterapeutski tehničar. Školovanje nastavlja u Rijeci, pri Medicinskom fakultetu, te diplomira na stručnom studiju fizioterapije. Godinu dana pripravničkog staža je obavio u Domu zdravlja Rijeka, te u Klinici za ortopediju Lovran. Nakon odrađenog staža nastavlja raditi u struci u timu košarkaškog kluba, te stječe šira znanja o ulozi fizioterapeuta u sportu te u preventivi ozljeda loko-motornog sustava kroz zajedničku suradnju s kineziolozima i trenerima. Tokom angažmana u klubu honorarno se bavi poslovima u aerobik centrima gdje vodi grupne vježbe korektivne i preventivne gimnastike za zdravu populaciju, a ujedno i rehabilitaciju ozljeda kroz individualne treninge. Zapošljava se u privatnoj ordinaciji fizikalne terapije, gdje se specijalizira za ozljede kralježnice.

Specijalizirao sam se za liječenje ozljeda mišićno koštanog sustava uz naglasak na rehabilitaciju oboljenja kralježnice kod djece i odraslih.

Također intenzivno nastavlja ulagati u daljnju edukaciju, konkretno vezano za mišićno-koštani sustav, ozljede lokomotornog sustava za kretanje. Prvi veći tečaj za manualnog terapeuta završava pri školi za Mulligan koncept manualne terapije, zatim Cyriax sistem ortopedske medicine i manualne terapije te u Asklepios Katharina Schroth klinici u Njemačkoj završava tečaj svjetski priznate metode za rad s djecom i odraslima koji imaju skoliotična i kifotična iskrivljenja kralježnice.

Sa ovim tečajem postaje jedan od malobrojnih certificiranih terapeuta u Hrvatskoj koji rade po jedinoj kvalitetnoj i priznatoj metodi za rad s oboljenjima deformacija kralježnice, posebno kod djece.

2018. godine pokreće privatnu praksu za fizioterapiju Fizio Balans.

Daljnjim radom nastavlja uz privatnu praksu stručno se usavršavati u najnovijim metodama manualne terapije. Koncem 2019. godine upoznaje se NeuroKinetičkom terapijom te tehnikama Myofascijalne relaksacije. Široku paletu manualne terapije implementira svakodnevno kroz individualni rad sa svojim klijentima.

Smatram da disbalans psihofizičkih faktora je onaj pravi uzrok nastanka oboljenja u našem tijelu te da ukoliko želimo pristupiti stvarnom rješenju, a ne samo prikrivanju i ublažavanju simptoma, odabir liječenja ne može sadržavati samo fizički dio već niz cjelokupnih pristupa i rada na svim aspektima. Upravo je takav pristup, ono što želim ponuditi svojim klijentima - cjelokupnu metodu terapije, koja uključuje suvremenu fizioterapiju kroz funkcionalnu rehabilitaciju mišićno-koštanih ozljeda i bolnih stanja u kombinaciji fizioterapeutskim metodama.

Stav prema zdravlju ovisi i o našem ponašanju, odnosu s drugim ljudima, radnoj, obiteljskoj, prijateljskoj i ostalim sredinama. Svi ovi faktori utječu na naše emocionalno, psihičko i duševno stanje te sve to treba sagledati kod pronalaženja simptoma fizičkog oboljenja.


Dražen Vuković, vft