Fizio Balans Grupne vježbe. Nakon provedenih 8 ili 12 sati rada u određenim profesionalno prisilnim položajima (npr. sjedenje uz nikakvu aktivaciju mišića, u profesijama koje uključuju težak fizički rad, dizanje tereta ili konstantno stajanje), naše tijelo se svakodnevno izlaže krajnjim granicama normalnog funkcioniranja mišićno-koštanog sustava. Također, emocionalni stres, kao pošast modernog doba, vrlo se teško kontrolira bez primjene tjelesnog vježbanja.


Kontakt info

Grupne vježbe su poseban oblik rada u grupi koji je pristupačan svima. On čini bitan prevencijski dio programa, u kojem sudjeluje populacija koja želi očuvati svoje trenutno zdravstveno stanje ili ga unaprijediti kroz vježbanje. U vježbanje se može uključiti bilo tko, tko nema trenutno značajne akutne probleme (bolna stanja). Klijentima koji su prošli rehabilitacijski postupak kroz terapijske procedure svakako se po završetku procesa rehabilitacije preporuča da nastave održavati i unaprjeđivati svoje kondicijsko stanje kroz ovaj vid daljnjeg programa.

Medicinska gimnastika1. GRUPA: PONEDJELJAK I ČETVRTAK U 19 SATI

2. GRUPA: UTORAK I PETAK U 17 SATI

3. GRUPA: UTORAK I PETAK U 18 SATI

• Grupni treninzi se održavaju 2x tjedno po sat vremena.
• Treninzi su osmišljeni kao grupe do 10 sudionika, u kojima uz vodstvo stručne osobe, klijenti izvode specifične vježbe prvenstveno usmjerene na jačanje trupa, pa potom ekstremiteta te na poboljšanje fleksibilnosti tijela i kralježnice.
• Vježbe se izvode uz pomoć rekvizita kao što su pilates lopte, male lopte, rastezljive trake, bučice i štapovi za vježbanje.
• Vježbe se rade i s opterećenjem vlastite težine. Vježbanje uz pomoć vlastitog tijela je iznimno dobro; osoba na taj, naizgled jednostavan način, savladava tehniku vježbanja, uči pravilno disati, kontrakciji i opuštanju određenih mišićnih skupina kako bi se vježba izvela što kvalitetnije i bez bojazni o ozljeđivanju zbog nepravilnog vježbanja.


Redovitim vježbanjem svoje tijelo dovodimo u psiho-fizički balans i preveniramo nastanak ozbiljnijih oštećenja. Za vrijeme provedbe grupnog programa, izuzetno je važna kontrola pokreta na svjesnoj razini, kako bi se vježba mogla naučiti i izvoditi što pravilnije, jer je to najveći smisao i put ka uspjehu u radu s određenim problemom. Pokret je sredstvo pomoću kojeg ćemo utjecati na smanjenje nekog deformiteta ili na pokušaj zaustavljanja deformiteta.

Hatha YogaUTORAK I PETAK U 19 SATI

• Hatha yoga je tradicija yoge koja je najpoznatija zapadnoj kulturi. Izraz je izveden iz sanskrita ha , što znači "sunce", a tha , što znači "mjesec".
• Treninzi se održavaju 2x tjedno po sat i pol vremena.
• Hatha yoga je popularna tradicija koja jača ravnotežu, fleksibilnost i snagu. Primarni elementi zapadne prakse su yoga poze (asane) i kontrola disanja; međutim, postoji šest drugih elemenata, ili "udova", uključenih u puno uživanje u disciplini, a to su; etičko ponašanje, duhovna praksa, fizička poza, kontrola daha, povlačenje naših osjetila izvan vanjskog utjecaja, koncentracija te "Samadhi" kao krajnje stanje svijesti i cilj Hatha yoge
• Pridružite nam se u pozitivnim i zdravim životnim promjenama uz voditeljicu Hatha yoge Danielu Jurišu, višegodišnju praktikanticu yoge