DEKOMPRESIJSKA (trakcijska) TERAPIJA

 • Dekompresijska terapija kralježnice (DTK) je neoperativna metoda liječenja pacijenata koji pate od bolova u vratu i leđima uzrokovanu problemima s diskom i drugim stanjima povezanim sa kralježnicom.
 • Provodi se pomoću trakcijskog stola, koji koristi kompjutersku tehnologiju i omogućuje nježno istezanje kralježnice. Polako i lagano se dekompresijskim tretmanom isteže i oslobađa pritisak u kralježnici. Time se smanjuje pritisak na diskove i zglobove kralježnice omogućavajući prirodni proces cijeljenja.


 • Uspješno liječi tegobe kod ozljeda intervertebralnog diska kao što su:
   - bulging, hernija, protruzija, ekstruzija diska
   - brahialgija, neuralgija, ishialgija
   - bolnih sindroma vratnog, grudnog i slabinskog dijela kralježnice
   - trnci u nogamai rukama
   - glavobolje, vrtoglavice, skolioze i dr.

Imate bolove u kralježnici?

Zakažite svoj termin još danas.

METODA


 • Zbog mišićne neaktivnosti, prisilnih položaja, mišićnog spazma, profesionalnih deformacija te općeg disbalansa muskulature, dolazi do loše posture, a posljedično i do oštećenja diska.
 • Oštećenjem diska dolazi i do mehaničkog oštećenja neurološke okolne strukture, koja kao takva, izaziva neurološke simptome, odnosno bol.
 • Klasična fizikalna terapija i medicina u liječenju ovakvih oštećenja prvenstveno se bavi samo simptomatskim ublažavanjem boli, bilo da se radi putem lijekova ili operacija u krajnjim slučajevima. Fizio Balansu promovira suvremenu fizioterapiju koja ciljano djeluje na uzrok, a ne samo posljedice (simptome).
 • Učinak terapije trakcijskim stolom, poboljšavamo kroz individualni pristup pacijentu, te kroz posebne metode manualne i fizikalne terapije.
 • Suvremena fizioterapija koja se provodi U Fizio Balansu preporučuje da se provede i specifična serija vježbi (Funkcionalna rehabilitacija),  kroz koje će se postura ponovno dovesti u pravilan položaj.


U Fizio Balansu težimo trajnom rješenju vašeg problema – ne otklanjamo samo bol (simptom), već i uzrok boli


Dražen Vuković, vft