parallax background

Katharina Schroth

INDIVIDUALNE VJEŽBE

Prvi pregled započinje fizioterapeutskom procjenom i pregledom popratne dokumentacije (nalazi, RTG snimke, mišljenja stručnjaka, itd). Teoretski se klijente upoznaje o dijelovima metode Katharina Schroth terapije i načinom liječenja. Izrađuje se karton pacijenta, klasificira se vrsta skolioze i slaže posebna individualna shema pristupa i planu rada za svakog klijenta.

Preporuka je temeljni ciklus od 10 tretmana.


Zbog specifičnosti i opsežnosti svih elemenata rada, smatram da je rad s klijentom potrebno započeti s minimalnim ciklusom od 10 tretmana u kojima bi se klijent upoznao s osnovama svog oboljenja, osvijestio korektivni položaj, usvojio tehnike trodimenzionalnog disanja i barem 4 osnovne vježbe, koje se mogu samostalno nastaviti izvoditi doma. Preporuka je da se vježbe izvode svakodnevno. Ovaj način rada je individualan - fizioterapeut radi 1 na 1 s klijentom, prosječno dva puta tjedno (5 tjedana) te ovo tvori „osnovni tečaj“ koji je potrebno proći sa svakim klijentom koji se prvi put susreće sa Katharina Schroth metodom.

Na osnovnom tečaju klijenta upoznajem s deformitetom kralježnice kojeg ima njegovo tijelo. Sagledavamo zajedno oblik kralježnice, određujemo nazive za pojedine ključne točke na tijelu, koje će u budućem radu biti značajne. Razvijamo i osvještavamo maksimalno korektivni položaj tijela koji je potrebno zauzeti te učimo namještati korektivne rekvizite (rižine vrećice, spužvasti valjci, spužvaste kocke). Razvijamo osnovne tehnike disanja kroz razvijanje svjestnosti o dijelovima tijela koji su deformirani. Učimo nekoliko osnovnih položaja za izvođenje vježbi te u konačnici, kad su svi elementi posloženi, započinjemo sa specifičnim dinamičkim vježbama. Osnovne vježbe se izvode samo uz korektivne rekvizite, a napredne vježbe uključuju i rekvizite za vježbanje poput štapova, elastičnih traka, pilates lopte, itd.

Svaki klijent i dalje ima mogućnost individualnog rada s fizioterapeutom prema posebno dogovorenim individualnim terminima.

Zakažite svoj termin još danas.